Biblioteca Montserrat Abelló

Avui volem presentar-vos a una de les entitats que participarà al III Congrés de RIUL, Imaginant el futur de la lectura. Es tracta de la Biblioteca Montserrat Abelló (Barcelona), que formarà part de la secció Societat Digital i Biblioteques.


La biblioteca més nova de la ciutat de Barcelona.
La Biblioteca Montserrat Abelló i Soler es va inaugurar el dia 26 de gener del 2018, convertint-se en la biblioteca més nova de la ciutat de Barcelona. Està situada al Carrer Comtes de Bell-lloc, al districte de les Corts. Compta amb una superfície de 4.000 m2 construïts, gràcies a la rehabilitació de tres edificis antigament destinats a ús industrial.


Per què la Biblioteca rep aquest nom?
La Biblioteca rep el nom en commemoració de l'escriptora Montserrat Abelló i Soler (Tarragona-1918- Barcelona, 2014) considerada una autora fonamental per a la poesia i la traducció catalanes de la segona meitat del segle XX.


Cultura maker, zona juvenil i el fons bibliogràfic de ciència-ficció més extens d'Espanya.
La Biblioteca Montserrat Abelló està especialitzada en cultura maker (cultura del fem-ho). Per aquest motiu, als usuaris de la biblioteca se'ls ofereix l' oportunitat de crear materials intel·lectuals o físics utilitzant recursos informàtics com ordinadors, impressores 3D, captures d'àudio i vídeo i eines d'edició i artesania tradicionals. A més a més, s'interessa per la inclusió social i compta amb llibres de Lectura Fàcil, Audiollibres, Llibres de lletra gran i de Llengua de Signes, amb l'objectiu  que qualsevol usuari pugui gaudir amb profunditat de l'espai i de la lectura.

Una altra de les particularitats de la biblioteca és l'Espai Jove, separat de l'infantil. Un espai dinàmic, que té espais de (treball) coworking per permetre el treball en grups reduïts i amb connexió wifi. A més a més, aquest espai té un gran fons de literatura juvenil, còmic, jocs i esports i el fons bibliogràfic més gran de ciència-ficció d'Espanya, amb més de 500 títols, gràcies a les donacions de la Fundación Asimov. Aquesta fundació realitza tallers de manera freqüent a la biblioteca per introduir als lectors al gènere de la ciència-ficció.


Com participarà la Biblioteca Montserrat Abelló al congrés de RIUL?
La Biblioteca Montserrat Abelló ha preparat un vídeo on presentarà les instal·lacions de la biblioteca i explicarà algunes de les activitats que es duen a terme. I el dia 29 de setembre a les 12 h (hora espanyola) comptarem amb la participació presencial de la directora de la biblioteca, Ma Neus Montserrat, perquè pugueu resoldre dubtes o aprofundiu en aquells temes que més us hagin cridat l'atenció.


➤Més informació:

La imatge que veieu al post ens l'ha cedit la Biblioteca Montserrat Abelló.

No hay comentarios:

Publicar un comentario