Fundació Asimov


Com ja sabeu els dies 29 i 30 de setembre realitzem un congrés online amb el lema Imaginant el Futur de la Lectura. 

Comptem amb especialistes de diverses matèries, que aportaran diferents perspectives sobre la nova realitat literària: com ha afectat la covid al panorama literari? Quin format tindrà la lectura en els anys vinents? 

Avui, volem presentar-vos a un grup d'especialistes que participarà en el congrés, el format per la Fundació Asimov. 



• Què és el projecte Fundació Asimov? 
És una iniciativa de l'associació cultural Club Social Otium (Barcelona) que té com a objectiu principal promoure entre el gran públic, sense oblidar el públic juvenil i infantil, el gènere de la ciència-ficció. No només com a recurs accessible a través del temps d'oci i lectura, sinó com a pont per assolir el pensament crític i reflexiu, i pel seu gran potencial com a vehicle divulgatiu i didàctic. 


 • Quines activitats realitza el projecte Fundació Asimov? 
A més de publicacions i comunicació digital, el projecte Fundació Asimov organitza activitats presencials amb enfocaments i formats diferents (xerrades, presentacions, jornades lúdiques o tallers, per exemple), i en aquells àmbits que s'han considerat més apropiats per assolir els objectius proposats, això inclou des de centres cívics, biblioteques o centres educatius a llibreries de grans superfícies (com FNAC o la Casa del Llibre), llibreries especialitzades, fèries de llibres o de divulgació científica per a nens. 

De la mateixa manera, entre les seves línies d'activitat, el projecte Fundació Asimov prepara activitats orientades al professorat: desenvolupa programes educatius per a la utilització del gènere de ciència-ficció en tasques didàctiques i aplicades a diferents matèries d'estudi (ciències, literatura, història, ètica, filosofia...) 


 • Operació Asimov 
En el marc del projecte "Fundació Asimov" es pretén promoure la creació i el manteniment de seccions específiques de literatura de ciència-ficció en biblioteques públiques. D'aquesta manera, es facilita l'apropament de la ciutadania al gènere. 

L'espai que han escollit per a l'exposició pública del fons bibliogràfic és la Biblioteca Montserrat Abelló, al districte de Les Corts a Barcelona. Té gairebé 500 títols gràcies a la donació de col•leccions de particulars, autors i editors de tot el territori nacional. Avui dia, encara arriben títols nous, de manera que la biblioteca Montserrat Abelló s'ha convertit en la biblioteca pública amb el fons més complet i ampli de ciència-ficció de l'estat. 

➔ La Fundació Asimov també imparteix tallers en la biblioteca amb freqüència. De fet, el 17 de setembre a les 19 h, realitzaran el taller d'Introducció a la ciència-ficció. Un taller que consta de vuit sessions quinzenals i que té com a objectiu familiaritzar els usuaris amb el gènere. Les inscripcions ja estan obertes, per participar només cal contactar amb la biblioteca a través d'aquest correu electrònic: b.barcelona.mab@diba.cat. Podeu consultar horaris i temàtiques en la web 

• Participació de la Fundació en el congrés de setembre 
L'equip de la fundació ha preparat un vídeo que estarà disponible per a tots els inscrits i al que podreu accedir sense limitacions d'horari des del primer dia del congrés. Però, a més, el dia 29 de setembre a les 20 h, Àngel F. Bueno, fundador de la Fundació Asimov, estarà en directe, per a què pugueu debatre amb ell o fer-li qualsevol pregunta. ¡Té molt per explicar! 


➤ Més informació 

Totes les imatges del post han estat cedides per la Fundació Asimov.

No hay comentarios:

Publicar un comentario